215, 24741

BNP Paribas Fortis publiceert tarievenblad voor 2024

Overschrijvingen naar Marokko tijdelijk gratis bij BNP Paribas Fortis

BNP Paribas Fortis en bpost bank hebben het tarievenblad met de kosten voor de bancaire dienstverlening aan hun 4,8 miljoen klanten gepubliceerd. Het gaat in op 1 januari 2024. Dat jaar 2024 is meteen een overgangsjaar.

Momenteel zijn BNP Paribas Fortis en Bpost bank nog twee afzonderlijke banken, met elk een eigen productaanbod. Maar dat verandert. Vanaf 22 januari 2024 is er nog maar één instelling: BNP Paribas Fortis. Bpost bank wordt tegen dan geïntegreerd in haar moederbank. De 1 miljoen klanten van de bank maken mee de overstap.

Dit alles heeft grote gevolgen voor de klanten. Ze moeten voor 18 november aangeven welke formule voor hun bankzaken ze vanaf volgend jaar verkiezen. Opteren ze voor de goedkopere basisformule met nadruk op het verrichten van banktransacties, dan krijgen ze een pakket waarmee ze vooral in het postkantoor worden geholpen. Kiezen ze voor een duurder pakket met kredietkaarten en advies, dan zullen ze in het kantoor van BNP Paribas Fortis worden bediend.

Nieuwe rekeningpakketten

Het basispakket Easy Go kost 2 euro per maand en omvat een rekening, maximum 2 debetkaarten, de mogelijkheid om zes manuele transacties per jaar te doen en basisadvies. Voor het dagelijks bankieren worden de klanten naar het postkantoor verwezen, voor het advies op afspraak naar een kantoor van BNP Paribas Fortis.

Het uitgebreidere pakket Easy Guide kost 5,50 euro per maand en omvat naast het basisaanbod nog 2 kredietkaarten en uitgebreid financieel advies.  Hiervoor kunnen ze terecht in kantoren van BNP Paribas Fortis.

Bovenop deze diensten kunnen klanten in beide pakketten nog opties kopen, gaande van extra kaarten tot het recht op een ongelimiteerd aantal manuele verrichtingen. Als overgangsmaatregel zijn de opties bij de pakketten in 2024 wel gratis.

De huidige Premium pack en Comfort pack verdwijnen dus.

Het Welcome Pack voor klanten tot 18 jaar en het Hello4you-pack voor klanten tussen 18 en 28 jaar blijven wel behouden. Weliswaar met enkele wijzigingen. Nu krijgen ze eenmaal per jaar gratis een nieuwe kaart als hun oude verloren of gestolen is. De volgende kost dan 10 euro. Die kostprijs verdwijnt.  Bovendien zijn in 2024 alle geldopneming in euro aan loket inbegrepen, net als het verwerken  van enkelvoudige papieren overschrijvingen. Nu zijn er vanaf de 37ste verrichting per jaar nog kosten aan verbonden.

Nog een wijziging voor iedereen is dat instantbetalingen, waarbij het geld onmiddelllijk wordt overgeschreven naar de rekening van de begunstigde vanaf 1 januari gratis worden voor particulieren. Nu rekent BNP Paribas Fortis voor zo’n snelle overschrijving nog 0,80 euro aan kosten aan.

Log in om reacties to posten. Geen login? Registreer u hier.