Federale Arizona-regering
Re: Federale Arizona-regering
Misschien best want inhoudelijk heb je blijkbaar toch niks meer in te brengen, tot volgende keer dan maar weer eventueel met alweer een andere nick

Re: Federale Arizona-regering
Briljant. Gewoon minder ziek worden en minder ongelukken hebben, zo eenvoudig is het. Laten we meteen stoppen met de opleiding geneeskunde, en degenen die de studies al aangevat hebben omscholen naar preventieadviseurs, veiligheidscoordinatoren, life-coaches, fitness-trainers en voedingsdeskundigen.
Ik heb gezegd.
Re: Federale Arizona-regering
+2 en telkens die zelfde repliek "vakbondspraat" van Vortex als de zaken een andere partij aankaart hem niet liggen. Triestige manier van repliek eigenlijkmver schreef: ↑16 februari 2025, 21:39+1 Je hoort hier de gekste dingen vandaag. Verderop nog zo een. Out-of-the box was waarschijnlijk de bedoeling. Wel jammerlijk mislukt dan.Moneyking schreef: ↑16 februari 2025, 19:42 Niemand heeft ooit gezegd dat de problemen in het onderwijs van vandaag het gevolg zijn van een toekomstige pensioenhervorming![]()
Denk je dat ik zo achterlijk bent om te denken dat mogelijke wetswijzigingen in de toekomst invloed hebben op het verleden? Jezus zeg.
Ik denk nu niet dat het beroep van leerkracht aantrekkelijker gaat worden door te snoeien in hun pensioen. Nu spreek ik over de toekomst hé, dat is de tijd die nog niet gepasseerd is. Hetgeen nog moet komen.
Overigens in een discussie moet je de ander geen "vakbondspraat" of "non-argumenten" verwijten. Of helemaal laag, insinueren dat die persoon niet is wie hij beweert te zijn. Dat is nu eens ECHT een non-argument!
Kom gewoon met feiten. Die zijn er: een groot lerarentekort. De oplossing zal niet liggen bij het verminderen van pensioen. Dat is geen hogere wiskunde.
Laatst gewijzigd door KV op 17 februari 2025, 10:26, 1 keer totaal gewijzigd.
Re: Federale Arizona-regering
Re: Federale Arizona-regering
Concentreer je liever wat op de inhoud en kom met steekhoudende argumenten ipv de gevoelige teentjes uit te spelen

Re: Federale Arizona-regering
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Re: Federale Arizona-regering
Dus meer dokters en tandartsen? Wat wil je nu eigenlijk zeggen? Dat de uitgaven in de gezondheidszorg maar moeten blijven stijgen? Blijkbaar ben jij toch een socialist.
Er zijn lange wachtlijsten voor kinesitherapie, dat betekent nog niet dat kinsitherapie altijd nuttig is.
Re: Federale Arizona-regering
U maakt er een karikatuur van. Dat is voor uw rekening.Rhijnvis schreef: ↑17 februari 2025, 09:50Briljant. Gewoon minder ziek worden en minder ongelukken hebben, zo eenvoudig is het. Laten we meteen stoppen met de opleiding geneeskunde, en degenen die de studies al aangevat hebben omscholen naar preventieadviseurs, veiligheidscoordinatoren, life-coaches, fitness-trainers en voedingsdeskundigen.
De feiten liegen niet. Mensen die gezond leven hebben gemiddeld minder zorg nodig. De overconsumptie in de gezondheidszorg komt door de presatiegeneeskunde. Betaal dokters gedeeltelijk per uur en je zal het aantal onnodige ingrepen snel zien dalen.
Re: Federale Arizona-regering
Die beperking zouden ze beter uitbreiden tot andere opleidingen. Dan zouden er nu geen masters filosofie als Deliveroo rider moeten rondrijden.
Re: Federale Arizona-regering
Nog steeds niks inhoudelijk te argumenteren op:
Vakbondspraat! Het zijn de netto inkomsten en dus koopkracht die omhoog moeten. Van elke euro bruto gaat de helft naar de staat en de werkgever is er 1,25 kwijt. Dat is hoegenaamd niet duurzaam, de loonkost stijgt immers meer dan dubbel zo veel dan de netto koopkracht, de bedrijven rekenen die kosten door in hun eindproduct wat dan weer voor extra inflatie zorgt. Op de lange termijn zorgt dit juist voor afnemende koopkracht en slechtere concurrentie positie van bedrijven. In heel dit systeem is er maar ene die er bij wint en dat is "rupsje nooit genoeg" de overheid, die dat extra geld ook weer direct kan uitgeven door indexatie van uitkeringen en ambtenaren lonen.
Die maaltijd cheques zijn een onbelast extra dat werkgevers mogen geven, het telt niet mee als belastbaar inkomen of als minimum inkomen of wat dan ook, het is een kleine surplus op het loon en voor de lagere inkomens die het krijgen een zeer welkome surplus. Dat de vakbonden daar tegen zijn is mij van zeer dichtbij bekend, misschien moet je het bij volgende CAO onderhandelingen eens vragen of het mag afgeschaft worden, eens zien of jullie leden daar zo blij mee gaan zijn. Jammer genoeg beseffen veel te weinig mensen dat een bruto loonsverhoging op langere termijn juist koopkracht verlagend is, juist omdat de loonkost en dus inflatie erdoor sterker stijgen dan de netto koopkracht. Maar ja, de tijd dat vakbonden nog de belangen van werknemers behartigden ligt al een tijdje in het verleden, tegenwoordig gaat het om inactieven, gepensioneerden, asielzoekers, en dient het werkvolk enkel om de sinterklaas politiek te betalen. Waarom anders vragen ze steevast meer bruto en bv nooit lagere loonlasten of onbelast inkomen, juist ja om rupsje nooit genoeg te dienen.
Denk dat de meeste onderwijzers hun keuze niet op basis van het latere pensioen of het loon hebben gemaakt maar omdat dat de job is die ze bij aanvang van hun opleiding graag zouden doen. Een deel van het probleem in het onderwijs zijn de talrijke deeltijdse leerkrachten, het ziekte verzuim, de landingsbanen en de vroege uitstroom, dit maakt dat er veel lastig te combineren werkuren ingevuld moeten worden wat dus alles behalve plezant is. Ook gans die kwestie rond vaste benoemingen, creëert een zeer grote ongelijkheid en is totaal niet meer van deze tijd. De onhandelbare kindertjes van de laatste decennia en de voortdurende wijzigende regulitis vanwege de overheid zijn nog zo een factor die het beroep zwaar maken. Kortom tal van problemen die niet met een hoger loon zullen opgelost worden. De oorzaak van het te laag aanbod aan leerkrachten is trouwens net dezelfde waarom er te weinig dokters, tandartsen, oogartsen, enz... zijn, men heeft de toegang tot die studie richtingen jarenlang te fel beperkt.
Re: Federale Arizona-regering
U begrijpt toch dat de bevolking veroudert en dus meer dokters, verpleegkundigen, zorgkundigen en huishoudhulpen benodigt?
Ik heb gezegd.
Re: Federale Arizona-regering
Een 15 tal jaar geleden heeft men gepoogd de stijgende gezondheidskost af te remmen door de instroom van artsen te beperken. Dat heeft niet gewerkt, in tegendeel, de stijgende uitgaven werden dan ook niet veroorzaakt door een teveel aan artsen. Net zoals de problemen in het onderwijs niet te wijten zijn aan het loon dat onderwijzers krijgen, daar ligt dus niet de oplossing.
Re: Federale Arizona-regering
Logisch dat dat niet gewerkt heeft. Men moet de instroom beperken EN gedeeltelijk afstappen van de prestatiegeneeskunde. Waarom zou er minder overconsumptie zijn als er alleen minder artsen zijn. Die doen gewoon meer uren. Probleem zit ook bij de ziekenhuizen. Die hebben veel inkomsten nodig en dwingen de artsen tot veel prestaties om zo veel aan afdrachten te incasseren.