244, 24111
Contact

Ongeval bij bungeejumpen? De meeste verzekeringen komen niet tussen

Ongeval bij bungeejumpen

Bungeejumpen hoort bij de kicks waar echte avonturiers naar op zoek zijn. Die extreme sport bezorgt de meeste verzekeraars dan weer koude rillingen. Er zijn nauwelijks verzekeringen die (dodelijke) ongevallen bij bungeejumpen dekken. Wie bezeten is van die sport, pluist daarom best uit wat de gevolgen zijn voor bijvoorbeeld de schuldsaldo-, levens-, hospitalisatie- en/of persoonlijke ongevallenverzekering.

Aan de onderhandelingstafel horen verzekeraars niet graag het woord bungeejumpen uit de mond van een potentiële verzekeringnemer. Want meestal keren verzekeraars geen schadevergoeding uit na ongevallen bij bungeejumpen.

 

Schuldsaldoverzekering

Een schuldsaldoverzekering is een levensverzekering die u aangaat als waarborg voor een lening. Wie kiest voor een krediet kan een verzekering afsluiten om zijn of haar partner, erfgenamen of naaste familieleden bij overlijden te beschermen. Overlijdt u voordat uw krediet helemaal is terugbetaald, dan betaalt de verzekering het schuldsaldo van uw lening of een gedeelte ervan terug aan de kredietverlener. Een schuldsaldoverzekering biedt soms ook de mogelijkheid tot een verzekering van invaliditeit.

In de voorwaarden van de meeste van die schuldsaldoverzekeringen staan dodelijke ongevallen na het uitoefenen van extreme sporten bij de uitgesloten risico’s. En daaronder valt ook bungeejumpen. Onder meer Ethias, Afi Esca, Assurex en Elantis maken expliciet melding van bungeejumpen bij de uitsluitingen.

Tip: Hier kunt u een selectie aan schuldsaldoverzekeringen vergelijken

 

Levensverzekering

Bungeejumpen is ook taboe bij de meeste levensverzekeringen. Zoals bij een schuldsaldoverzekering en andere verzekeringen,bent u voor het afsluiten van een levensverzekering verplicht alle relevante informatie aan uw verzekeraar mee te delen. Twijfelt u of de informatie relevant is voor uw levensverzekering, dan kunt u dat beter aan uw verzekeraar vragen.

In het geval van bungeejumpen zijn de meeste verzekeringen duidelijk: de sport is opgenomen bij de uitsluitingen die opgenomen zijn in de algemene of de bijzondere voorwaarden. AG, bijvoorbeeld, is daarin duidelijk. Dit is letterlijk een passage in de voorwaarden: "De waarborg overlijden dekt niet: overlijden als gevolg van parachutespringen, bungeejumpen of het gebruik van een deltavlieger, ULM-vliegtuig of zweefscherm…"

 

Hospitalisatieverzekering

Er zijn altijd uitzonderingen, maar ook hospitalisatieverzekeringen sluiten extreme sporten uit. "Uitsluitingen voor sportbeoefening met een verhoogd risico: base-jump, alpinisme, bobslee, canyoning, zweefvliegen, diepzeeduiken, down hill, bungeejumping, horseball, ijsklimmen, autorace, motorrace, speedboatrace, paragliding, parasailing, parapente, rafting, rodelen, skispringen, acrobatische ski, buitenpisteski, buitenpistesnowboard, speleologie, ULV, parachutespringen, gevechtssport, zweeftoestel, kitesurf, car surfing, cart surfing." Met die tekst schept het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds meteen klaarheid.

 

Persoonlijke ongevallenverzekering

Wie regelmatig aan bungeejumping doet, moet er rekening mee houden dat de kans groot is dat zijn of haar persoonlijke ongevallenverzekering de sport niet dekt. Dat is onder meer het geval bij AXA en AIG. Een persoonlijke ongevallenverzekering biedt u bescherming bij ongevallen in uw privésfeer. Dankzij zo’n verzekering bent u gedekt voor ongevallen thuis, in uw tuin, tijdens het sporten of als u een hobby beoefent. Maar extreme sporten vallen dus uit de boot.

 

Reisbijstandsverzekering

Ook reisbijstandsverzekeringen doen vaak afstand van gevaarlijke sporten als het op de dekking van risico’s aankomt. "Enkele gevaarlijke sporten zijn uitgesloten. Denk hierbij aan skischansspringen, bungeejumping, of speleologie", lezen we over de reisverzekeringen bij Atacama. Bij Argenta geldt dezelfde beperking voor onder meer het verzekeringspakket dat gelinkt is aan de Golden-kredietkaart. De verzekeraar plaatst speleologie, rafting, canyoning, bungee jumping, diepzeeduiken bij de uitsluitingen.

Tip: Wanneer is een reisbijstandsverzekering nuttig?

 

Lees ook:

Andere tips over schuldsaldoverzekeringen

Log in om reacties to posten. Geen login? Registreer u hier.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

& ontvang tips om te besparen