279, 26210
Contact

Nieuwe gewaarborgde rentevoeten vanaf 24 oktober 2024

Nieuwe gewaarborgde rentevoeten vanaf 24 oktober 2024
Gaetan Timmerman

De verzekeringsmaatschappij Athora verlaagt op 24 oktober 2024 de gewaarborgde rente op een aantal van haar spaarproducten. Wie nog van de huidige tarieven wil genieten, doet er dus best aan om niet te lang te wachten.

Op de tak21-spaarverzekering Serenity Prime by Athora zakt de gewaarborgde basisrente van 2,80% naar 2,35%. Daar bovenop kan jaarlijks nog een extra winstdeelneming komen indien de maatschappij de storting met winst kan herbeleggen en haar financiële toestand dat toelaat. Die toeslag is echter niet gegarandeerd. De opbrengst van de spaarverzekering is vrijgesteld van belastingen indien ze meer dan acht jaar wordt behouden.

Ook op de tak26-kapitalisatiecontracten gaat de rente omlaag. Op de Safe Horizon 3 by Athora zakt ze van 2,70% naar 2,50%, op de Safe Horizon 5 by Athora van 2,75% naar 2,55%.

Tak26-producten zijn vergelijkbaar met kapitalisatiekasbons. De rente wordt samen met het kapitaal uitbetaald op de eindvervaldag van de overeenkomst. Safe Horizon 3 heeft een looptijd van 3 jaar, bij Safe Horizon 5 is dat 5 jaar. Er kan worden ingetekend vanaf 5.000 euro. Op de opbrengst is roerende voorheffing verschuldigd.

Laagste instapkosten

De beleggingsverzekeringen van Athora kunnen onder meer worden onderschreven bij Futuria. Deze makelaar heeft er zich toe verbonden om voor onder meer tak21-spaarverzekeringen en tak23-beleggingen te werken tegen wellicht de laagste kosten in België. Bij sommige andere lopen die voor bepaalde producten op tot 6,5%. Dit is geen promotie, maar een permanente aanbieding. U betaalt dus ook op de toekomstige stortingen de verlaagde instapkosten.

Spaargids.be, dat zelf geen makelaar is, onderhandelde deze gunstige voorwaarden met Futuria. Dankzij Spaargids.be kunt u dus genieten van de beste voorwaarden op de markt.

Meer info vindt u op:
Athora Serenity II Prime

Lees ook:

Andere tips over TAK 21

Log in om reacties to posten. Geen login? Registreer u hier.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

& ontvang tips om te besparen