Al 330.000 mensen achterstallig met lening
Al 330.000 mensen waren eind 2012 achterstallig met de afbetaling van een of meer leningen. Dat zijn er 3,5% meer dan het jaar voordien, zo blijkt uit cijfers van de Nationale Bank.
Nieuw bij spaargids.be?
Account aanmakenNieuw bij spaargids.be?
Account aanmakenAl 330.000 mensen waren eind 2012 achterstallig met de afbetaling van een of meer leningen. Dat zijn er 3,5% meer dan het jaar voordien, zo blijkt uit cijfers van de Nationale Bank.
Meer dan een op twee auto’s wordt nog steeds gefinancierd met een lening op afbetaling. Dat blijkt uit een studie die BNP Paribas Fortis uitvoerde naar aanleiding van het 91e Autosalon.
De online spaarrekeningen met hoge rentevoeten van MoneYou blijken populair onder de Belgen. Naar eigen zeggen lokte de instelling al meer dan 10.000 gebruikers, maar op exacte cijfers is het nog even wachten.
Staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet (CdH) werkt aan een voorstel dat maatregelen omvat die onverzekerde chauffeurs van de Belgische wegen moeten houden. Het meteen opleggen van een wielklem bij valsspelers is hierbij de meest opvallende.
Sparen voor de oude dag zit meer dan ooit in de lift, met tienduizenden nieuwe pensioenspaarders in 2012. Opmerkelijk is dat vooral jongeren tussen 18 en 35 ermee beginnen.
Allianz maakt de rendementen van de Invest for Life TAK 21 spaarverzekeringen bekend.
KBC Groep schrijft een nieuwe driejarige obligatie uit met een vaste coupon van 2,50% en eindvervaldag op 18 januari 2016. Gezien ze wordt uitgegeven tegen 101% zakt het rendement tot 2,15% bruto. Hiervan moet nog 25% roerende voorheffing worden afgetrokken.
Senator Rik Daems (Open Vld) heeft een wetsvoorstel klaar dat de bestaande fiscale vrijstelling van 1.880 euro op spaarboekjes uitbreidt naar nieuwe aandelen en staatsbons.
Met de KBC/CBC-Mobile Business Banking app introduceert KBC/CBC als eerste in België een applicatie die specifiek afgestemd is op zijn bedrijfscliënteel.
Wellicht hebben nog geen 100.000 Belgen de zogenaamde ‘rijkentaks’ betaald op hun roerend vermogen om uit het vizier van de fiscus te blijven. Bij de vier Belgische grootbanken gaat het om 1 tot 1,5% van de particuliere klanten. Dat blijkt uit een enquête van De Standaard.
Het Zilverfonds, een Belgisch federaal overheidsfonds dat de kosten van de vergrijzing moet opvangen, kan voorlopig niet aangevuld worden. De regering heeft er geen geld voor. Verwacht wordt dat men het huidige bedrag van 18,8 miljard euro pas in 2015 opnieuw kan aandikken, heeft minister van Financiën Steven Vanackere gezegd op een vraag van volksvertegenwoordiger Zuhal Demir.