Vdk lanceert termijnrekeningen op 13, 14, 15 en 18 maanden
Vdk lanceert termijnrekeningen op dertien, veertien, vijftien en achttien maanden. Ook verhoogt de bank haar rente op kasbons en termijnrekeningen op twee jaar.
Nieuw bij spaargids.be?
Account aanmakenNieuw bij spaargids.be?
Account aanmakenVdk lanceert termijnrekeningen op dertien, veertien, vijftien en achttien maanden. Ook verhoogt de bank haar rente op kasbons en termijnrekeningen op twee jaar.
Zopas kreeg u het geld van de staatsbon van september 2023 terugbetaald. Stel dat u daardoor plots meer dan 100.000 euro bij eenzelfde bank hebt staan: meer dus dan het maximumbedrag dat is beschermd door de wettelijke depositogarantie. Komt u dan in aanmerking voor een tijdelijk hogere bescherming?
Waar moet u nu zijn als u wil dat uw spaargeld de komende maanden een mooie intrest opbrengt? Bij de overheid? Bij de banken? Of bij de verzekeringsmaatschappijen? Iedereen zet zijn beste beentje voor om een deel van de 22 miljard euro aan spaargeld dat nu beschikbaar komt na afloop van de vorige staatsbon op 1 jaar naar zich toe te halen.
BNP Paribas Fortis doet inspanningen om een deel van de vrijgekomen staatsbongelden naar zich toe te trekken. De bank lanceert daartoe een nieuwe reeks kasbons op 1, 2 en 3 jaar. Ze gaan in op 17 september 2024 en krijgen alle een rentevoet van 3,10%.
Ook Crelan mengt zich nu in de debatten over de vrijgekomen staatsbongelden. De bank lanceert daartoe enkele rekeningen op minder dan een jaar.
MeDirect lanceert vanaf 5 september 2024 drie termijnrekeningen.
De rente op de nieuwe staatsbon op een jaar werd vastgelegd op 2,75% bruto, die op de staatsbon op tien jaar op 2,8% bruto.
Ongetwijfeld vroeg u het zich al af: hoeveel spaarcenten heeft de Belg gemiddeld op zijn rekening staan? En hoeveel moet u sparen om niet in de problemen te komen bij onverwachte uitgaven?
Staatsbongekte of niet: Izola Bank, de bank van de Vlaamse badkamerfamilie Van Marcke die vanuit Malta opereert, snoeit stevig in de rentevoeten van haar termijnrekeningen met een looptijd van 2 jaar of meer.
Wie tussen 2 september 2024 en 30 september 2024 minstens 50.000 Euro investeert in een tak21-spaarverzekering FIX21 van Patronale moet slechts de helft van de 2% premietaks betalen. De verzekeraar neemt de andere helft voor eigen rekening.
Wat is er belangrijk om goed te kunnen vergelijken? Dat iedereen met dezelfde lat meet. Daarom voerde de overheid voor kredietverschaffers de verplichting in om steeds een jaarlijks kostenpercentage of JKP te afficheren. Maar dan nog blijft het opletten voor de consument. Vooral bij woonleningen moet hij waakzaam zijn want daar zijn de meetstokken niet gelijk.