ING lanceert kasbon op 1 jaar met 3,05% rente
ING biedt tot eind augustus 2024 een kasbon op 1 jaar aan met een rente van 3,05%. Het aanbod kan vervroegd worden afgesloten.
Nieuw bij spaargids.be?
Account aanmakenNieuw bij spaargids.be?
Account aanmakenING biedt tot eind augustus 2024 een kasbon op 1 jaar aan met een rente van 3,05%. Het aanbod kan vervroegd worden afgesloten.
De West-Vlaamse spaarbank CKV verhoogt tussen 28 augustus 2024 en 30 september 2024 de rente op haar termijnrekeningen op vier en vijf jaar tot 3,65% bruto.
Naar aanleiding van de vervaldag van de staatsbon op 5 september lanceert verzekeraar Baloise zijn spaarproduct Invest 26 Fix 3. Het geeft spaarders een rente van 3% bruto voor een periode van 3 jaar.
BNP Paribas Fortis lanceerde een nieuw aanbod aan kasbons op 1,2 en 5 jaar. Hoewel ze eveneens op 5 september 2024 ingaan, brengen ze minder op dan de kasbons die bij een vorige uitgifte werden gelanceerd en dezelfde betalingsdatum hebben.
Een Vlaming op de drie heeft schrik om een lening aan te vragen. Dat blijkt uit een online onderzoek bij 1.000 bevraagden door markttonderzoeker iVox in opdracht van Callant. De verzekeringsmakelaar biedt sinds dit jaar ook kredieten aan.
De helft van wie vorig jaar investeerde in de staatsbon, is van plan om dat in september opnieuw te doen. De andere helft heeft deze intentie niet. Wegens het verwachte lagere rendement zoeken ze een andere bestemming voor hun vrijkomende geld, leert een online bevraging bij 2.000 Belgen door iVox in opdracht van verzekeraar AG.
België voerde in september 2023 met succes een financieringsoperatie uit, waarmee het 22 miljard euro ophaalde door de uitgifte van een éénjarige staatsbon. Nu deze obligatie langzaam afloopt, bekijken we de beschikbare alternatieven voor de 630.000 beleggers die op zoek zijn naar een nieuwe investering.
Federale Verzekering lanceert met Nova Invest 3Y een tak26-kapitalisatieformule op 3 jaar met een opbrengst van 2,85%.
De fiscale voorkeursbehandeling die de intresten op spaarboekjes krijgen, staat opnieuw ter discussie. Bij de onderhandelingen over een regeerakkoord voor de toekomstige federale regering wordt gedacht over een gelijktrekking van de roerende inkomsten, ongeacht de oorsprong.
Jarenlang was het fiscaal interessant om een woning te kopen en die te financieren met een hypotheeklening. Intussen is dat sterk gewijzigd. Toch genieten nog heel wat Belgen nog altijd van het krediet dat ze vroeger afsloten voor de woning die ze zelf bewonen.
Het is belangrijk dat je spaargeld voldoende opbrengt. Is dat niet het geval, dan gaat je koopkracht er immers op achteruit. Je zal volgend jaar dan minder met je geld kunnen kopen dan vandaag.