229, 24828

Revolut zet Belgische klanten over naar Belgische rekening

Revolut zet Belgische klanten over naar Belgische rekening

De Litouwse bank Revolut zet over twee à drie maanden al haar Belgische klanten over naar een Belgisch rekeningnummer, dat begint met BE. Ze zullen vanaf dan ook onder de Belgische wetgeving vallen.

Revolut werd pas in 2015 opgericht. Dat neemt niet weg dat het vandaag wereldwijd al meer dan 35 miljoen klanten telt. Aan de basis van Revolut liggen twee bankiers die een uitweg zochten voor dure internationale betalingen. Daartoe ontwikkelden ze een app, die vooral bij jonge klanten in de smaak viel. Het openen en het beheer van de rekening verloopt uitsluitend via de smartphone.

Geld overmaken zonder extra kosten

Ook vandaag is de verrichting van internationale betalingen nog altijd een commercieel gegeven. Klanten van Revolut kunnen maandelijks tot een tegenwaarde van 1.000 euro per maand in 29 munten geld overmaken zonder extra kosten. Hetzelfde geldt voor het afhalen van 200 euro per maand aan een geldautomaat wereldwijd. Op hogere transacties rekent de instelling beperkte kosten aan.

Tot nog toe werden de Revolut-rekeningen ook voor Belgische klanten aangehouden in Litouwen. De toegekende rekeningnummers begonnen dan ook met LT. Het Litouwse depositogarantiesysteem verzekerde de tegoeden tot 100.000 euro per persoon.

Belgisch rekeningnummer

Sinds enige tijd zet Revolut zijn klanten echter over naar rekeningnummers in hun thuisland. Dat was de voorbije maanden onder meer het gevolg in Spanje en Nederland. Nu volgt ook België. Revolut heeft Belgische klanten geïnformeerd dat ze binnen twee tot drie maanden een Belgisch rekeningnummer ontvangen. Daarna vallen zij onder de Belgische wetgeving en lopen hun transacties via het financiële systeem in België. Ook zullen ze niet langer het hebben van een rekening in het buitenland moeten opnemen in hun belastingaangifte.

Revolut volgt daarmee een werkwijze zoals die ook voor bijvoorbeeld Deutsche Bank in ons land geldt. Ze mag rekeningnummers met BE aanbieden, maar de klanten blijven gedekt door het buitenlandse depositogarantiesysteem. Juridisch worden de rekeningen immers aangeboden via een bijkantoor van een bank naar buitenlands recht. Revolut krijgt door de operatie geen Belgische banklicentie.

De bank hoopt wel dat door de opertatie meer klanten hun loon op de rekening zullen laten storten.

Lees ook:

Log in om reacties to posten. Geen login? Registreer u hier.