Argenta zet plafond op spaarrekening en stopt met Step-Up
Argenta zet vanaf 1 januari 2022 een plafond op zijn gereglementeerde spaarrekeningen, al ligt dat erg hoog. Op al dergelijke rekeningen samen mag een titularis nog 2 miljoen euro plaatsen.
Nieuw bij spaargids.be?
Account aanmakenNieuw bij spaargids.be?
Account aanmakenArgenta zet vanaf 1 januari 2022 een plafond op zijn gereglementeerde spaarrekeningen, al ligt dat erg hoog. Op al dergelijke rekeningen samen mag een titularis nog 2 miljoen euro plaatsen.
Bedrijven en verenigingen die klant zijn bij Argenta moeten vanaf 1 oktober 0,40% strafrente betalen voor bedragen van meer dan 500.000 euro op hun Pro-plusspaarrekening. Om te vermijdend dat ze dit omzeilen, mag er vanaf die datum ook maar één dergelijke rekening per klant meer worden geopend.
Het ratingagentschap S&P bevestigt zijn beoordeling van de kredietwaardigheid van Argenta Spaarbank op A-/A-2. De vooruitzichten voor een mogelijke aanpassing stijgen daarbij van ‘negatief’ naar ‘stabiel’.
Argenta heeft de gewaarborgde rente op haar tak21-formules op 2 mei 2020 verlaagd.
Bijna de helft van de 10- en 11-jarigen krijgt zakgeld Bij 12- en 13-jarigen loopt dat al op tot 69% en bij 16- à 17-jarigen tot 83%. Nadien zwakt dat weer af, blijkt uit een bevraging van de bank Argenta.
Het bureau Standard & Poor’s, dat de kredietwaardigheid van bedrijven beoordeelt, bevestigt zijn ratings voor Argenta. Voor de lange termijn gaat het om A-, voor de korte termijn om A-2 rating. Wel werden de verdere vooruitzichten voor een eventuele bijstelling getemperd van positief naar neutraal.
Klanten van Argenta kunnen voortaan op een WhatsApp-achtige manier communiceren met het contactcenter van hun bank. “Onze klanten hechten veel belang aan persoonlijke contacten. Daarom kozen we bewust niet voor een geautomatiseerde chatbot” zegt de instelling.
Argenta knipt op 1 januari 2019 de rente op zijn e-spaarrekening licht bij. Voortaan levert ze nog slechts het wettelijk minimum op.
De pensioenspaarfondsen en beleggingsfondsen van Argenta worden voortaan beheerd door Arvestar. Dat is een gezamenlijke vennootschap van Argenta (74,99 procent) en Degroof Petercam (25,01%).
De Amerikaanse kredietwaardigheidsbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) heeft de score voor Argenta bevestigd op A-/A-2, maar tegelijk de vooruitzichten opwaarts bijgesteld.
Argenta maakt enkele bankdiensten duurder. Vooral aandelenbeleggers zullen dat voelen, net als wie zijn bankkaart gebruikt om buiten de eurozone geld af te halen. Ten slotte knipt de instelling ook in de tarieven van enkele kortlopende geldplaatsingen.