441, 22864
Contact

AG Insurance leert kinderen van 6 tot 12 omgaan met geld

AG Insurance leert kinderen van 6 tot 12 omgaan met geld

AG Insurance ontwikkelde via zijn jongerenplatform Yongo een hulpmiddel voor ouders om hun kinderen van 6 tot 12 te leren omgaan met geld.

Ouders kunnen op financiële-educatie.be de kennis van hun kind testen aan de hand van een quiz die aangepast is aan de leeftijd van het kind. Het resultaat daarvan geeft ouders onmiddellijk een beeld van hoe vertrouwd het kind is met geld en of het kennisniveau overeenkomt met kinderen uit dezelfde leeftijdsgroep. Vervolgens krijgen ze concrete tips van andere ouders en experten om die kennis te verbeteren.

AG Insurance zegt daarmee te willen inspelen op een grote meerderheid van ouders die het erg belangrijk vindt om kinderen bewust te leren omgaan met geld maar niet goed weet hoe daar concreet mee aan de slag te gaan.

“Kinderen krijgen van thuis waarden mee rond het omgaan met geld die vaak bepalend zijn bij financiële beslissingen op latere leeftijd", laat onderzoeker Kennth De Beckker van de KU Leuven optekenen. “Verschillende onderzoeken bij 15-jarigen hebben aangetoond dat de score voor financiële geletterdheid significant hoger ligt bij jongeren die met hun ouders frequenter over geld praten.”

Zo vroeg mogelijk open over geld spreken met je kind en ervaring leren opdoen, zijn essentieel bij een financiële opvoeding.  Een eerste stap in de goede richting is zakgeld. Dat is een tastbaar gegeven in het leren omgaan met geld en geeft ouders een reden om geld bespreekbaar te maken.

“Ouders die hun kinderen zakgeld geven, denken vaak dat dit volstaat. Maar het gaat verder dan enkel in zakgeld voorzien. Het is belangrijk om met kinderen over dat zakgeld te praten en afspraken te maken, zonder de bedoeling te hebben hen te controleren of te straffen”, aldus AG Insurance.

“Het kind leert keuzes maken, impulsaankopen vermijden en met zakgeld omgaan. Ouders, kinderen, familie en vrienden sparen op korte termijn voor geschenken én sparen of beleggen op lange termijn. Op die manier kunnen ze een kapitaal opbouwen voor het kind. Kinderen leren zo vanaf jonge leeftijd sparen, onder begeleiding van de ouders en met de hulp van familie en vrienden, zodat ze bewust en verantwoord leren omgaan met geld.”

Andere tips over spaarrekeningen

Log in om reacties to posten. Geen login? Registreer u hier.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

& ontvang tips om te besparen