Viessmann biedt nu zelf energieleningen aan
De verkoop van zonnepanelen, warmtepompen en thuisbatterijen slabakt. Het wegvallen van het lagere btw-tarief en de stopzetting van subsidies maken de investering voor veel gezinnen minder aantrekkelijk. Producent en verdeler Viessmann lanceert daarom een energielening die de financiële drempel moet verlagen. Maar is die financiering goedkoper dan de klassieke energieleningen op de markt?
Wat zijn de rentevoeten?
Viessmann gaat voor zijn energielening in zee met AlphaCredit-Cetelem, een dochteronderneming van BNP Paribas Fortis en - naar eigen zeggen - marktleider in consumentenkredieten in België. Tot midden september 2024 geldt een verlaagde rentevoet van 2,5% voor bedragen tot 9.000 euro en van 2,99% voor bedragen tot 20.000 euro. Voor hogere bedragen betaal je een jaarlijkse rentevoet van 4,59%.
Wat betekent dat concreet in euro?
Leen je voor jouw warmtepomp via Viessmann een kredietbedrag van 7.448 euro voor een looptijd van 42 maanden, dan betaal je maandelijks 185,29 euro. De totale intrest bedraagt aan het einde van de rit 334,32 euro.
Financier je de aankoop van die warmtepomp rechtstreeks via een bank, dan betaal je volgens Spaargids.be met 3,52% bij ING momenteel de laagste jaarlijkse rentevoet. De totale intrest bedraagt dan 471,10 euro. Je betaalt in totaal dus 136,78 euro meer dan via Viessmann.
Conclusie
De kredietoplossing die Viessmann via zijn partner toekent, drukt de totale aankoopsom dus wel degelijk voor wie op afbetaling koopt, zo zien we in ons voorbeeld. Al blijft de impact in verhouding tot het totale kostenplaatje beperkt tot minder dan 2%.
Tip: Hier vindt u de tarieven van de energieleningen die momenteel op de markt worden aangeboden.
- Betaalt de kredietnemer het gelag voor de hoge tarieven op termijnrekeningen?
- Het kan weer: tot 1% korting op de rente voor uw nieuwe woonlening
- Waarom zou u een herfinanciering van uw woonlening aanvragen?
Log in om reacties to posten. Geen login? Registreer u hier.