Rentedaling bij ING
Op dinsdag 1 oktober voert ING een rentedaling door op haar gereglementeerde spaarrekeningen. Die rentedaling komt er door de aanhoudende lage rentes op de financiële markten.
Nieuw bij spaargids.be?
Account aanmakenNieuw bij spaargids.be?
Account aanmakenOp dinsdag 1 oktober voert ING een rentedaling door op haar gereglementeerde spaarrekeningen. Die rentedaling komt er door de aanhoudende lage rentes op de financiële markten.
Het financiële vermogen van de Belgische gezinnen komt voor het eerst boven 1.000 miljard euro uit. Dat meldt de Economische Studiedienst van ING op basis van cijfers van de Nationale Bank van België.
BKCP Bank verlaagt de basisrente op de Excellence en Loyalty spaarrekening.
62% van de Belgen wil via sociale media spaartips krijgen van zijn bank, 27% hoopt via sociale media ook betalingen te kunnen doen. Dit blijkt uit een onderzoek dat ING voerde bij 1025 internetgebruikers.
Klanten van ING kunnen voortaan ook een pensioenspaarplan openen via hun smartphone of tablet. Eerder konden ze via dia weg al een zichtrekening (ING Lion Account) en online spaarrekeningen openen en een reisverzekering afsluiten.
ING Bank verlaagt de rentevoeten op de spaarrekeningen vanaf 31 mei.
ING België verlaagt de rentevoeten op de spaarboekjes vanaf vrijdag 15 maart. Het Oranje boekje en de Lion Premium blijven ongewijzigd.
ING België gaat haar grote kantoren grondig verbouwen. Ze wil meer er adviesruimtes onderbrengen. De transacties worden immers meer en meer door de klanten thuis of via smartphone gedaan. Tegen 2016 moeten 234 kantoren aangepakt zijn. Het gaat om een investering van 110 miljoen euro.
ING verlaagt op 10 september de rente op de online spaarrekeningen ING Lion Deposit en ING Lion Premium.
De spaargewoonten van de Belgen zijn gewijzigd sinds het begin van de crisis. Vooral de depositoboekjes profiteren daarvan. Toch spaart men vooral voor de langere termijn, leert een recente poll van ING.
De Belgische spaarder heeft de crisis verteerd. Zijn financieel vermogen is voor het eerst even groot dan voor de start van de malaise in 2007, zo blijkt uit een studie van ING op basis van cijfers van de Nationale Bank van België.