Immotheker lanceert gids voor woonkrediet
Wie op zoek gaat naar het beste woonkrediet ziet vaak door het bos de bomen niet meer. Het boekje bevat een overzicht van de 10 grootste misverstanden over woonkredieten en wat toekomstige leners kunnen doen om deze misverstanden te voorkomen.
Immotheker heeft 400 Belgen met een hypothecair krediet laten ondervragen door het onafhankelijk onderzoeksbureau Ivox. Uit dit onderzoek is gebleken dat er tal van misverstanden bestaan rond het afsluiten van een woonlening, waardoor toekomstige leners te vaak onvoldoende fiscaal, financieel en juridisch ingedekt zijn. Ze lopen soms zelfs het risico om datgene waar ze denken recht op te hebben te verliezen. Tegelijkertijd laten ze veel geld liggen. Immotheker lanceert het gratis boekje 'SOS woonkrediet' om deze misverstanden te vermijden.
Enkele voorbeelden van misverstanden:
76 % denkt dat een schuldsaldoverzekering altijd de afbetaling van het saldo van het krediet waarborgt wanneer men overlijdt vóór de vervaldag van het krediet. Dit is niet per definitie het geval.
Meer dan de helft die vandaag een woning koopt zijn feitelijk samenwonende koppels. Indien zij bij aanvang geen bijzondere regelingen treffen en hun contract niet in pand geven dan kan dit later dramatische gevolgen hebben en blijven ze alsnog met de schuld zitten.
Hierbij de verwijzing naar een online case over deze situatie: http://www.immotheker.be/schuldsaldoverzekering
68 % denkt ( of weet dit niet ) dat wanneer de spaarrente laag staat, het woonkrediet goedkoper wordt. Deze veronderstelling is niet per definitie juist.
Ondanks de lage rentestanden zijn woonkredieten met jaarlijks aanpasbare rente de laatste 10 jaar nog nooit zo duur geweest. Particulieren betalen vandaag 2% en meer bovenop de kostprijs van het geld waar dit normaal ongeveer 1% bedraagt.
j de verwijzing naar een online case over deze situatie: p://www.immotheker.be/rente
61 % denkt (of weet dit niet) dat een toegestane korting definitief is. Deze veronderstelling is niet per definitie juist.
Aan sommige kortingen zijn immers voorwaarden verbonden die men opnieuw verliest wanneer men niet meer - vaak ongewild - aan de voorwaarden kan voldoen en zo terugvalt op het basistarief wat in veel gevallen tienduizenden euro’s extra kan kosten.
Hierbij de verwijzing naar een online case over deze situatie: http://www.immotheker.be/korting
Een grondig onderzoek naar de beste woonlening met alles wat daarbij komt kijken kost veel tijd, we spreken hier over een investering van vele uren.
Om een voordelig woonkrediet af te sluiten moet je tegenwoordig op de hoogte zijn van zowel financiële, fiscale als juridische zaken. Maar voor vele mensen is dat helemaal niet zo evident. Een grondig dossier voor een woonkrediet opstellen kost veel tijd en een diep inzicht in de materie. Maar wie kan daar nog aan uit? En wie heeft daar nog tijd voor?
Vele mensen zien door de bomen het bos niet meer en laten zich leiden door de op het eerste zicht lage rentevoeten van sommige financiële instellingen (die hun op lange termijn veel geld kunnen kosten). En zo is een misverstand snel gemaakt.
Wat doet Immotheker om deze misverstanden te voorkomen?
Omdat iedere Belg het recht heeft op het beste woonkrediet dat binnen zijn mogelijkheden ligt, lanceert Immotheker het gratis boekje 'SOS Woonkrediet'. Het boekje bevat een overzicht van de 10 grootste misverstanden over woonkredieten en wat toekomstige leners kunnen doen om deze misverstanden te voorkomen.
Immotheker wil 'SOS Woonkrediet' massaal verspreiden om toekomstige kopers te behoeden voor misverstanden. Iedereen kan gratis het boekje verkrijgen op de Immotheker stand tijdens Batibouw en in alle Immotheker kantoren. Verder is er een online versie te raadplegen op http://www.immotheker.be/sosnl
Log in om reacties to posten. Geen login? Registreer u hier.