282, 24887
Contact

Bijna 120.000 mensen veranderden in 2023 van bank via Bankswitching

Bijna 120.000 mensen veranderden in 2023 van bank via Bankswitching

119.517 mensen maakten in 2023 gebruik van de Bankswitching-dienst om over te stappen naar een andere bank.  Dat was aanzienlijk meer dan de 93.167 keer uit 2022.

Bij een bankoverstap met een zichtrekening hoeft de consument enkel zijn nieuwe bank te contacteren en een aanvraagformulier in te vullen. Hierna regelt de nieuwe bank alles met de oude. De klant kiest daarbij zelf de overstapdatum.  Hij moet minstens tien bankwerkdagen en hoogstens een maand in de toekomst liggen.

Deze dienst heeft als groot voordeel dat de klant niet zelf het nieuwe rekeningnummer hoeft door te geven aan de schuldeisers die met domiciliëring werken. Ook de terugkerende betalers kunnen automatisch verwittigd worden.

37% gebruikte de bankoverstapdienst vorig jaar voor de afsluiting van de oude zichtrekening en een overdracht van betalingen naar de nieuwe zichtrekening. 25% van de overstappers koos enkel voor een overdracht van zijn betalingen naar een nieuwe bank. En bij 9% van de aanvragen ging het om de afsluiting van de oude zichtrekening zonder een overdracht van de betalingen.

Bankoverstapdienst voor spaarrekeningen

Sinds eind 2020 geldt de bankoverstapdienst ook voor spaarrekeningen. In 2023 kozen 34.981 consumenten voor een bankoverstap met afsluiting van hun spaarrekening. Die aanvragen waren dus goed voor bijna een derde van alle beroepen op Bankswitching.

De banken die de bankoverstapdienst voor spaarrekeningen momenteel aanbieden, zijn AXA Bank Belgium, Bank Van Breda & C°, Banque CPH, Belfius, Beobank, BNP Paribas Fortis, bpost bank, CBC Banque, Crelan, Europabank, Fintro, ING Belgium, KBC Bank en vdk bank.

 

Lees ook:

Andere tips over spaarrekeningen en zichtrekeningen

Log in om reacties to posten. Geen login? Registreer u hier.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

& ontvang tips om te besparen